Cinédebat "Short Term 12"

Op donderdag 4 februari organiseerde Fedactio Limburg een filmvoorstelling en aansluitend debat. De film van de avond was 'Short Term 12' van Destin Daniel Cretton. Het aansluitend debat, onder leiding van Nikki Vanbuel, ging over het thema van de film namelijk mentale gezondheid en vrijheden van jongeren.

Evenementen
December 31, 2022
Fatih Cengiz

Grace werkt in een leefgroep genaamd Short Term 12, een plaats met probleemjongeren waar ze zich vol overgave voor inzet. Wanneer ze zwanger wordt van haar vriend en collega Mason, plant ze een abortus. De opname van een nieuw meisje Jayden, die een geschiedenis van automutilatie heeft, krijgt haar volledige aandacht. Ze komt erachter dat het meisje misbruikt wordt door haar vader.

Deze film werd getoond in het kader van Ciné-Community. Samen met een 20-tal jongeren hebben we online de film samen bekeken. Daarna volgende er een nabespreking onder leiding van Nikki Vanbuel. Hij vroeg de jongeren naar hun indrukken van de film en of zij soms worstelen met een mentale gezondheid. We praatten over de gevolgen van de coronapandemie. Er volgde een interessante discussie, die tot 21u30 duurde! De jongeren vonden deze cinema avond een goede vervanging nu alle cinema's gesloten zijn als gevolg van de coronaquarantaine.

No items found.
nieuws

Ontdek onze nieuwste artikelen.